Nu-ți risipi viața

15.00$

John Piper

E mai bine să-ți pierzi viața decât s-o risipești.

Compare

Description

Dacă ești creștin, nu mai ești al tău. Cristos te-a cumpărat cu prețul vieții Sale. Acum aparții de două ori lui Dumnezeu: El te-a făcut, și El te-a cumpărat. Asta înseamnă că viața ta nu mai este a ta. Este a lui Dumnezeu. De aceea, spune Biblia, „Proslăvește pe Dumnezeu în trupul tău.” Pentru asta te-a făcut Dumnezeu. Pentru asta te-a cumpărat Dumnezeu. Acesta este înțelesul, scopul vieții tale.

Calea bucuriei de a-L înălța pe Dumnezeu te va costa propria viață. Isus-a spus, „Oricine își va pierde viața din pricina Mea și din pricina Evangheliei, o va mântui.” Cu alte cuvinte, este mai bine să-ți pierzi viața decât s-o risipești. Dacă dăruiești cu bucurie pentru a-i face pe alții bucuroși în Dumnezeu, viața ta va fi grea, riscurile vor fi mari, și bucuria ta va fi deplină. Aceasta nu este o carte despre cum să eviți să fii rănit în viață, ci despre cum să eviți să-ți risipești viața. Unii din voi veți muri slujindu-L pe Cristos. Asta nu va fi o tragedie. Tragedia este să-ți prețuiești mai mult viața decât
pe Cristos.

Te rog să înțelegi că eu mă rog pentru tine, indiferent
dacă ești un student care visează pentru propria-i viață o schimbare fundamentală, sau un pensionar care nădăjdu-iește să nu-și risipească anii din urmă.

Deocamdată, îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tine. Bucuria mea crește cu orice suflet care caută slava lui Dumnezeu pe fața lui Isus Cristos. Amintește-ți, ai o singură viață. Doar una. Ai fost creat pentru Dumnezeu. Nu-ți risipi viața!